Izraelis – gurmaniški malonumai

    Su grupe ir vadovu! Nuo 14 keliautojų.


    Kulinarinė kelionė.

    • Šalis: Izraelis
    Kaina:
    1.899,00 

    Izraelis – gurmaniški malonumai

    Izraelis – tarsi įvairiausių spalvų ir skonių kunkuliuojantis puodas. Unikalūs vietiniai produktai, triukšmingi turgūs ir skirtingų kultūrų mišinys – tai kulinarinis rojus kiekvienam keliautojui. Vaikščiodami kulinariniais labirintais atraskite šią nepaprastą šalį kitu aspektu!

    Kelionėje:

    • Jus lydės knygos „Izraelio skoniai: šventės ir kasdiena“ autorė Nida Degutienė
    • Susitikimai su žinomais Izraelio gastronomijos pasaulio specialistais
    • Rytinė kava ir šabo vakarienė su vietiniais gyventojais
    • Viešnagė pas BBC filmo heroję beduinę
    • Vyno, chalvos, aliejaus degustavimas
    • Viešnagė kibuce
    • Kulinarinės pamokos ir dar daugiau!

    Kelionės data:

    2016 m. lapkričio 6–13 d.

    Kelionės kaina: 1899 € + skrydis asmeniui dviviečiame kambaryje.

    Parašyti savo atsiliepimą

    Jūs komentuojate: Izraelis – gurmaniški malonumai

    1 DIENA. VILNIUS – TEL AVIVAS

    Atskridę į Tel Avivą, sutvarkysite įvažiavimo į šalį formalumus ir vyksite į viešbutį nakvynei.

    2 DIENA. TEL AVIVAS (P, Pi)

    Ryte, papusryčiavę viešbutyje, vyksime į svečius pas vietinę arabę, gyvenančią garsiame Adžami rajone Jafoje.  Adžami rajone statomi visi amerikietiški serialai, kuriuose veiksmas vyksta Artimuosiuose Rytuose. Ant stogo įrengtoje terasoje su vaizdu į Viduržemio jūrą pasimėgausime arabiškos kavos puodeliu, paklausysime šeimininkės pasakojimo apie Jafą.
    Išgėrę kavos, trauksime į restoraną Dr.Shakshuk‘ą. Negirdėjote tokio? Neskanavote šakšukos? Pagaliau turėsite galimybę paskanauti vieno skaniausių pusryčių patiekalų! Beje, daugelis taip mėgsta šį patiekalą, kad valgo ne tik pusryčiams, o ir pietums ar vakarienei.
    Laikas šiek tiek pasivaikščioti Tel Avivo promenada, sužinoti daugiau istorijos apie miestą, jo architektūros stilių (Bauhaus), vietinių gyvenimo būdą. Taip besišnekučiuojant, ateisime į Karmelio turgų – didžiausią Tel Avivo turgų, pastatytą daugiau nei prieš šimtmetį repatriantų iš Rusijos įdarbinimui. Čia galėsite ne tik pajusti tą nepakartojamą atmosferą, bet ir nusipirkti šviežių vaisių ar mini lauktuvių namiškiams. Vakaras laisvas pasivaikščiojimui po Tel Avivą, o galbūt naujiems gurmaniškiems potyriams Tel Avivo “top end” restoranuose, kuriančiuose unikalius Viduržemio jūros fusion patiekalus. Miestas, kuris niekada nemiega, Jus nustebins savo naktiniu gyvenimu, gatvėmis, šurmuliuojančiomis žmonių, tolerancija įvairiems tikėjimams ir pažiūroms.

    3 DIENA. ТЕL AVIVAS –DALIAT EL KARMEL–HAIFA - NAZARETAS (P, Pi)

    Po pusryčių viešbutyje leisimės į Izraelio šiaurės atradimą. Pakeliui užsuksime į druzų gyvenvietę Daliat El Karmel.  Druzai – tai etniniai arabai, išėję iš islamo 11 a. ir sudarę slaptą monoteistinę religiją. Apžiūrėsite kaimelį, papietausite druzų namuose. Užkandę ir pabendravę, leisitės keliauti į apžvalginę ekskursiją po didžiausią Izraelio jūrų uostą Haifą, įsikūrusį Karmelio kalno papėdėje prie vaizdingos įlankos: grožėsitės Bahajų šventykla ir Bahajų persiškais sodais. Susipažinsite su vokiečių kolonija (Moshava Germanit) – rajonu Haifoje su neįprasta Izraeliui architektūra ir įdomia istorija. Rajoną pastatė dar 19 amžiuje tamplieriai – vokiečių protestantų bendruomenė. Izraelio šiaurės perlas - Nazaretas – vienas didžiausių Galilėjos miestų, išsidėstęs kalvų apsuptoje dauboje. Nazaretas yra ne tik religinė vieta (čia prabėgo didžioji Jėzaus žemiškojo gyvenimo dalis), bet ir tikra kulinarinė Izraelio sostinė. Trumpai aplankysite Palaiminimo šventyklą (Šv. Marijos baziliką), Galilėjos Kaną, Kanos vestuvių vietą, kur Jėzus vandenį pavertė vynu. Užsuksite į unikalią prieskonių parduotuvę, senąjį malūną, kuriame galėsite ne tik susipažinti su tipiškais Šventos Žemės prieskoniais ir arabių šeimininkių virtuvėje naudojamais rakandais, bet ir apsirūpinti kvapniais ir šviežiais pagardais ilgam laikui. Vėliau aplankysite autentišką senovinę kepyklėlę, kuri jau virš 300 metų garsėja tradiciniais kepiniais „kataef“ su riešutais ir naminių ožkų sūriu. Kepyklėlėje jausitės kaip muziejuje su didžiausia įvairių senovinių rakandų kolekcija. Toliau apsilankysime Halvos gamykloje, kur gaminama thina (sezamo sėklų pasta) bei įvairiausios halvos rūšys. Galėsite išragauti įvarių rūšių halvos ir nuspręsti kuri halva yra Jums skaniausia, tuomet čia pat vietoje galėsite ją įsigyti, kad parvežti ją draugams ir artimiesiems. Nakvynė viešbutyje Nazarete.

    4 DIENA. NAZARETAS –AKAS – KIBUCAS (P, Pi)

    Po pusryčių viešbutyje vyksite į Aką. Akas – senasis uostas ir kryžiuočių sostinė. Gatvelių labirintai, aukštos tvirtovių sienos ir tikra, rankomis paliečiama istorija. Beklaidžiodami gatvelėmis užsuksite skanių pietų į vietinį restoranėlį, kuriame pateikiamas maistas tiek vietiniams, tiek turistams. Ako reikia skanauti žuvį, tad ją ir ragausite. Susipažinę su kryžiuočių sostine ir pasisėmę nepakartojamų įspūdžių vyksite į Cfatą. Cfatas – Galilėjos senoji sostinė, menanti 2000 metų istoriją. Taip pat, tai yra pasaulinis Kabalos studijų centras, muzikantų ir menininkų miestas. Po turiningos dienos vyksite į Kibucą. Kas tai? Į šį klausimą Jums atsakys kibuco atstovas. Apsistosite kibuce, kuriame gaminamas alus, tad turėsite progos ir padegustuoti vietoje pagamintą alų. Nakvynė kibuce.

    5 DIENA. KIBUCAS– CFATAS - TABORO KALNAS - JERUZALĖ (P)

    Po pusryčių kibuce vyksite prie Taboro kalno, kur, pasak Biblijos ir apaštalų liudijimų, Dievas kreipėsi į Kristų, sakydamas “mano sūnau”. Pasigrožėję nuostabia panorama ir aplankę italų maldininkų prižiūrimą katalikų bažnyčią, turėsite progos pavaikščioti šalia bažnyčios esančiame mini botanikos sode su egzotiškais augalais, ir savo akimis pamatyti, kaip, pvz., atrodo juodųjų pipirų medis. Ne vienerius metus iš eilės laurus skinančiame aliejaus ūkyje jums atskleis paslaptis kaip reikia degustuoti ir kaip išsirinkti teisingą alyvuogių aliejų, taip pat kaip marinuojamos skirtingų rūšių alyvuogės. Po skanios degustacijos, apsilankysite čerkesų kaime, susipažinsite su bendruomene, papročiais, paskanausite visoje šalyje žinomo čerkesų sūrio. Toliau vyksite į vyninę ADIR ir degustuosite vynus. Golanų aukštumos – ideali vieta vyno gamybai bei vynuogynams Izraelyje, čia ypatingas klimatas – ilgos karštos vasaros ir šaltos bet trumpos žiemos. Toliau kelionę tęsite į Jeruzalę. Nakvynė Jeruzalėje.

    6 DIENA. JERUZALĖ  (P, V)

    Po pusryčių keliausite po Jeruzalę – miestą, atspindintį ne tik krikščionybės ir musulmonų, bet ir visos žmonijos istoriją. Izraelis – tarsi įvairiausių spalvų ir skonių kunkuliuojantis puodas. Unikalūs vietiniai ingredientai, triukšmingi turgūs ir skirtingų kultūrų mišinys – tai kulinarinis rojus kiekvienam keliautojui. Jeruzalė visuomet nuo amžių turėjo išskirtinį kulinarinį statusą, kurį įtakojo arabų ir žydų virtuvės. Jeruzalės kulinarinę sceną su autentiškais skoniais ir klaidžiais neturistiniais Senamiesčio užeigų labirintais jums pristatys Hagit Evron, žinoma Izraelio kulinarijos žurnalistė ir keleto knygų autorė, jūs aplankysite šurmuliuojančius turgus, egzotiškas maisto prekyvietes, autentiškų desertų ir duonos kepyklas. Per keletos valandų skanią ekskursiją jums atsivers visi šio Artimųjų Rytų miesto unikalių skonių klodai, jūs ragausite ką tik iškeptą dar šiltą duoną vienoje seniausių Jeruzalės kepyklų, autentišką čia pat pagamintą humusą, gaivinsitės egzotiškomis sultimis ir skanausite ypatingą Jeruzalės desertą. O po tokios nuostabios dienos, vakare turėsite išskirtinę galimybę sutikti šabę Jeruzalės gyventojų šeimoje. Šabės šventimo metu susipažinsite su žydų tradicijomis, skanausite net 4 patiekalų tradicinę šabės vakarienę. Nakvynė viešbutyje.

    7 DIENA. JERUZALĖ – NEGYVOJI JŪRA – BEER ŠEVA – JUDĖJOS DYKUMA – JERUZALĖ. (P, Pi)

    Po pusryčių vyksite prie Negyvosios jūros, žemiausio taško pasaulyje. Negyvosios jūros vanduo su mineralinėmis druskomis ir gydomieji purvai atjaunina ir grąžina jėgas. Galėsite pasimėgauti ir paplaukioti Negyvojoje jūroje. Atjaunėję ir įgavę jėgų vyksite pas beduinus netoli Beer Ševos. Susipažinsite su jų gyvenimo ypatumais, o taip pat paskanausite tradicinius beduinų patiekalus, kuriais vaišintumėtės palapinėje ir būtinai valgytumėte rankomis, juk teigiama kad būtent taip galima pajusti tikrąjį maisto skonį. Taip pat susipažintumėte su išskirtine asmenybe – beduine moterimi, kuri gamina kosmetiką iš dykumoje augančių vaistinių žolelių, taip pat kupranugario pieno bei alyvuogių aliejaus. Apie šią moterį ir jos gyvenimo istoriją net BBC sukūrė filmą, tad tikrai būtų įdomu susipažinti gyvai. Pabendravę ir papietavę vyksime į Jeruzalę. Nakvynė Jeruzalėje.

    8 DIENA. JERUZALĖ – TEL AVIVAS (P, Pi, V)

    Po pusryčių laisvas laikas paskutiniams suvenyrams įsigyti. Apie vidurdienį vyksite į vieną iš populiariausių humuso restoranų šalyje prie Jeruzalės, kur lengvai papietausite. Kulinarinę kelionę vainikuos kulinarinė studija pas nuostabią, charizmatišką asmenybę Miri Koss, baigusią JK aukščiausius kulinarinius mokslus. Susipažinsite su organine virtuve, New Israeli cuisine, viskas paprasta, greita, lengva, su nesudėtingais neįmantriais produktais, o meniu priklausys nuo sezoninių daržovių. Jūs ne tik sočiai pavalgysite patiekalų, kuriuos pasigaminsite, o taip pat gausite ir receptus, aprašymus, bet ir dar kartą su visa grupe prisiminsite gražiausias akimirkas, kelionės įsimintiniausias vietas ir skaniausius patiekalus. Na, o po tokių skanių pietų vyksime į oro uostą ir atlikę visus oro uosto formalumus, skrisime į Vilnių.

    Į kainą įskaičiuota:

    • pasitikimas ir visi pervežimai pagal programą;
    • 7 nakvynės 2* viešbutyje (galima pasirinkti ir aukštesnės kategorijos viešbutį);
    • maitinimas pagal programą: 7 pusryčiai, 5 pietūs, 2 vakarienės;
    • alaus, vyno, aliejaus, sūrių ir kitos degustacijos;
    • ekskursijos pagal programą;
    • kulinarinė pamoka studijoje;
    • rusiškai arba angliškai kalbančio gido paslaugos.

    Papildomos išlaidos:

    • skrydis į Izraelį ir atgal (nuo 120 €);
    • medicininių išlaidų, neįvykusios kelionės, kelionės jungties praradimo, bagažo draudimas;
    • programoje nenumatytos papildomos ekskursijos;
    • arbatpinigiai gidams ir vairuotojams;
    • asmeninės išlaidos.

    Pastabos:

    • kelionės organizatorius pasilieka teisę prieš kelionę optimizuoti kelionės struktūrą ir apie tai informuoti ne vėliau kaip prieš 30 d. iki išvykimo;
    • kelionės organizatorius pasilieka teisę keisti kelionės programą, ekskursijų eilės tvarką ir viešbučius dėl aplinkybių arba įvykių šalyje (turistų saugumas, lėktuvų vėlavimas ar reiso anuliavimas, gamtos reiškiniai, oro sąlygos, streikai, politinės aplinkybės), kurių nebuvo galima numatyti iki kelionės pradžios, ir neatsako už dėl to atsiradusias papildomas išlaidas, pavyzdžiui: vizų pratęsimas, naujų lėktuvo bilietų įsigijimas, skiepai ir kt.;
    • keliautojų skaičius – mažiausiai 14 keliautojų; susirinkus mažiau nei 14 keliautojų (tačiau ne mažiau 10) programos kaina 2219  €/asm.
    • pasikeitus skrydžių tvarkaraščiams, lėktuvų bilietų ir (arba) kitų paslaugų kainoms, valiutų kursams. kelionės data ir kaina gali keistis.